Intr-o lume agitata si plina de beton, zgomot si stres, avem nevoie de natura, acum mai mult decat oricand, sa ne ajute sa ne gasim linistea, pe noi insine si sa traim momentul. Asa ca fa o pauza si paseste afara, in natura, unde te astepta lucruri minunate!
Daca cele de mai sus iti suna bine, hai alaturi de noi in incercarea de a face natura mai accesibila tuturor!
Vreau sa fiu VOLUNTAR!
Ajutandu-i pe ceilalti poti deveni mai fericit si mai sanatos!
4 motive sa devii voluntar.
Cu o viata aglomerata poate fi greu sa iti gasesti timp pentru a fi voluntar. Cu toate acestea, beneficiile voluntariiatului pot fi foarte mari aat pentru tine cat si pentru familia sau comunitatea din care faci parte. Voluntariatul te poate ajuta sa reduci stresul, sa iti faci prieteni noi, sa te integrezi in comunitate, sa inveti lucruri noi sau schia sa obtii experienta ce te poate ajuta in cariera. Sunt cunoscute beneficiile pe care voluntariatul le aduce atat sanatatii fizice cat si celei mentale.
Beneficiile voluntariatului sau cum sa va simtiti mai sanatosi si mai fericiti!
-
Voluntariatul creste abilitatile sociale si de relationare. A-ti dedica timpul ca voluntar te ajuta sa iti faci noi prieteni, sa iti dezvolti reteaua de cunostinte si sa iti dezvolti abilitatile sociale. Te vei intalni cu persoane cu interese comune sau din cadrul aceleiasi comunitati cu care vei desfasura activtati interesante si amuzante.
- Voluntariatul este bun pentru minte si corp. Ajuta la contracararea efectului stresului, furiei, anxietatii sau depresiei. Prin masurarea hormonilor si a activitatii cerebrale s-a descoperit ca a fi de folos altora iti ofera o imensa placere. Cu cat oferim mai mult celorlalti cu atat ne sitim mai bine si avem un sentiment natural de realizare. De asemenea, cu cat ne smtim mai bine, cu atat mai probabil sa avem o viziune pozitive asupra vietii si a aspectelor ei.
- Voluntariatul te poate ajuta in cariera. Cand esti voluntar ai posibilitatea sa iti exersezi sau sa iti dezvolti abilitati importante din punct de vedere profesional, cum ar fi: comunicarea, planificare si project management, munca in echipa, rezolvarea problemelor, gestionarea sarcinilor si organizarea. Cand vine vorba de voluntariat obligatorii sunt doar atitudinea pozitiva si pasiunea pentru ce faci, restul abilitatilor se pot deprinde sau dezvolta.
- Voluntariatul te poate ajuta sa ai o viata implinita si distractiva. Voluntariatul este o modalitate distractiva si facila de a te apropia de pasiuni si hobby-uri. A face o munca voluntara interesanta si cu un scop precis poate fi un mod relaxant de a evada din rutina zilnica a serviciului, a scolii sau, de ce nu, a atributiilor de familie. Multi oameni fac voluntariat pentru a fi mai aproape de hobby-uri in afara orelor de serviciu iar iesirile in natura sunt un excelent mod de a contrabalansa orele de munca la birou. ce implica multa munca de birou.
Daca vrei sa devii voluntar este important iei in cosiderare atat pasiunile cat si obiectivele. Oportunitatile de voluntariat care se potrvesc bine atat pasunilor cat si obiectivelor au sanse mai mariisa fie mai distractive si cu satisfactii mai mari.
Vreau sa fiu VOLUNTAR!
Daca nu vrei sa te inscrii undeva ca voluntar, poti oricand sa faci alte fapte bune.
4 moduri de face o fapta buna fara prea mare efort 🙂
- Daca ai lucruri care nu iti mai folosesc, nu le arunca ci da-le cuiva care are nevoie de ele. Poti face lucrul asta fie direct, fie printr-un “garage / yard sale” sau pe site-uri de anunturi la sectiunea “Doneaza”.
- Ajuta un batran. Cu siguranta ai cel putin un vecin in varsta care s-ar bucura sa il ajuti cateodata cu sacosele grele sau chiar sa ii faci cumparaturile o data la ceva timp.
- Fa un lucru bun pentru natura – foloseste sacose din panza si nu din cele de unica folosinta, din plastic. Sacosele refolosibile s-au schimbat si ele ca aspect – cu sigurana vei arata “cool” si nicidecum old school – comunist cum ai crede :). Valabil si pentru paharele de plastic de unica folosinta si altele asemenea.
- Daca tu crezi intr-o cauza buna, fa-o cunoscuta! Povesteste prietenilor, rudelor, colegilor, vecinilor, scrie pe blog, pe facebook, orice ti se pare tie la indemana. Nu te costa nimic si s-ar puta sa conteze fara ca macar sa stii.