Redirecționează 3,5% din impozitul pe venit

Redirectioneaza 3,5% din impozitul pe venit și fii alături de noi în proiectele care aduc natura mai aproape de oameni, prin actiuni de constientizare, dar si invers, oamenii mai aproape de natura, prin facilitarea accesului pentru copiii si tinerii cu dizabilitati motorii.

Data limita de depunere a formularului este 25 mai 2021.

Redirecționarea celor 3,5% nu te costă nimic! Este vorba de o sumă deja existentă, aferentă câștigului pe parcursul unui an iar în cazul în care acest formular nu este depus, suma de bani existentă merge către stat. 

1. Descarci si completezi declaratia 230 dacă în 2020 ai avut venituri numai din salarii sau pensii.
Te rugăm, NU UITA să bifezi și opțiunea de a dona pe o perioda de 2 ani.

Descarca Declaratia 230 AICI

Formularul de mai sus este precompletat cu datele noastre, dar le poti completa si tu daca ai deja un formular (natura e mai fericita daca printam mai putin 🙂 ) Datele noastre sunt:

ASOCIATIA ACCES NATURA
Cod fiscal: 39942348
Cont IBAN: RO27INGB0000999908449416

Poți bifa să redirecționezi cei 3,5% pentru o perioada de 2 ani. Dacă te întrebi dacă este corect anul 2020 în formular, trebuie sa stii ca da, este corect pentru că se direcționează un procent din impozitul pe venitul realizat pe anul 2020.

2. Depui formularul personal la centrul ANAF de care aparții cu domiciliul (vezi lista aici) sau îl poți trimite prin poștă cu confirmare de primire.

Important de stiut:
• Data până la care poți trimite / depune Formularul 230 este 25 mai 2021.
• Administrația Financiară de care aparții este cea din localitatea de domiciliu (domiciliul din cartea de identitate);
• Adresele Administrațiilor Financiare le poți vedea AICI;
• Pentru ca formularul să fie validat de Administrația Financiară și fondurile direcționate către ASOCIATIA ACCES NATURA, trebuie să completezi de mână, cu majuscule, citeț și corect.
• Rubrica “Suma” nu trebuie completată. Inspectorul fiscal va face acest lucru.
• Nu este necesar să atașezi fișa fiscală.

Persoanele fizice cu profesii liberale sau alte venituri extra-salariale pot redirecționa sumele prin completarea si depunerea Declaratiei unice 200. Anul acesta declaratia se depune exclusiv online prin intermediul ANAF – Spatiul privat virtual. Te rugam sa completezi sectiunea destinata sustinerii unei entitati noprofit cu datele Asociatiei Acces Natura.